top of page

Avtaler og praktisk

Screenshot 2023-04-25 at 18.07.30.png
Pegasus Facility Services

Vaktmestertjenester som snørydding og vedlikehold av anlegget administreres av Styret. Beboere kan komme med innspill til oppgaver som skal gjøres.

ASWatt.png

Watt AS

Sameiet bruker AS Watt til elektrikerarbeid, som stamkunde får vi gunstige priser på timer materiell,

Joachim Øvang er vår kontak, refererer til timeavtale med Fürstveien boligsameie 

telenor.png

Telenor

Frihet L inkluderer

Fiberbredbånd 350 Mbs

Snøhetta Wifi ruter

T-We Boks II opptaksdekoder 

Oppgraderinger kan avtales med Telenor direkte

Tryg

Byggene er forsikret via Tryg (polise 6653493)

Skader meldes til Styret, samt Tryg eller Obos (forsikring@obos.no). 

Beboere trenger egen innbo forsikrig.

AlfaOlis.png

Alfa Olis

Alfa Olis gjennomfører årlig lovpålagt vedlikehold av gassanlegget. (vanligvis i starten av Januar)

Garasje

Åpne garasjen

1. Ringe til garasjen. 

Stor garasje har telefon nummer 414 12 093, liten garasje har telefon nummer 414 22 240Sameiet må registrere deg og din enhet (opp til 4 personer per enhet) for at du skal få tilgang til tjenesten. Tjenesten er gratis, da "garasjen" legger på og ikke besvarer ditt oppring. Ta kontakt med styret om du ikke har registrert telefon nummer eller ønsker å endre registreringen som er på deg.Dette gjør at du kan ringe fra bilen når du nærmer deg garasjen, og når du kommer til garasjen er porten åpen og du kan kjøre rett inn.Det er også enkelt å åpne porten når du har behov for å låne vekk gjesteparkering.

​2. Ringeklokken

Gjester kan ringe på når de står utenfor garasjen på ringepanel. Da ringer det på telefonen din, og du kan åpne med følgende kode: 11# 

3. Portåpner

Du kan benytte portåpner. De kan kjøpes av vårt portleverandør Nordport. Når den er mottatt må brikken programmeres, ta kontakt med styret for programmering.Batteri kan byttes ved å kjøpe på butikk nytt batteri er type e27, dette kan kjøpes på vanlige elektro butikker.

El-bil lading

Alle beboere har lovfestet rett til å lade el-bil, dette har vi lagt til rette for i sameiet ref. årsvedtak 2016.​Som beboer så må du sørge for at du må ha ladestasjon.

Ekstraordinært Årsmøte 2020 besluttet at ladestasjonen må være av typen Zaptec i fellesanlegget koblet på det felles styringsanlegg. Dette uavhengig av om ladestasjonen praktisk kan kobles rett i eget sikringsskap. Bakgrunnen for beslutningen er for å unngå overbelastning og sikre brannsikkerhet for sameiet.

wifi.png

Wi-Fi

Garasjen har Wi-Fi for å kunne oppdatere og koble opp biler eller mobiler. Kontakt styret for passord.

Trenger du nye system nøkler kontakt styret for signert skjema som oversendes Hemer Lås og Dørtelefon AS.

logo-removebg-preview-dark.png

Nøkkelskjema

Nøkkelbestilling.png
Key.png

Trykkreduksjonsventiler

Normalt trykk i en bolig bør være 4-5 bar. For å sikre at trykket ikke overstiger de maksimale verdiene, bør det installeres trykkreduksjonsventiler, spesielt dersom varmtvannsbreder står på et rom uten sluk.

For høyt vanntrykk vil kunne påvirke funksjonen og levetiden til produkter som er konstruert for trykk på maksimum 6 bar. Slag og støy i rør vil også kunne forekomme.  I tillegg fører for høyt trykk til økt risiko for lekkasjer og skader på bygningsmasse og interiør. Disse ventilene installeres nær hovedstoppekranen i hver bolig og årsmøtet besluttet at nødvendige utbedring og mangler av dette dette er den enkelte beboers ansvar.

bottom of page